Personligt

Pappa pappa dotter

Ibland behöver man tänka om för att det ska bli rätt. Livet blir inte alltid som man tänkt sig, men det behöver inte vara fel för det. Det bästa man kan göra är att omfamna det och följa sitt hjärta, oavsett vad det innebär. Allting har en mening liksom.

Jag hade en längtan efter ett tredje barn, kände att tiden var knapp med tanke på min ålder, så tog därför beslutet att skaffa barn på egen hand.  När hon äntligen var här, fina lilla Astrid, så hade min livssituation förändrats en hel del. Jag insåg att jag var tvungen att ta ett beslut för att räcka till som mamma, ett beslut av kärlek till alla mina tre barn, för att de alla ska få den bästa uppväxten man som barn har rätt att få.

När jag träffade den här underbara familjen i somras, kände vi ganska så fort att vi var en perfect match. Snart därefter stod det klart för mig att det var dags att ta det där beslutet, att min underbara lilla Astrid skulle få växa upp med just denna familj, med fantastiska Johan, John och Miriam. Jag är helt övertygad om att det var rätt beslut och jag kommer fortsätta vara hennes mamma ändå, fast på håll.

Tack för att ni är ni, love you pappapappadotter!

Foto Julia Berg

19 kommentarer

  • Susanne

    Vilken kvinna. Att ta det beslutet är nog det värsta som mamma man kan göra. Men att lämna till en ny familj visar bara hur mycket man vill att barnet ska få det bästa i hela världen och killarna är helt toppen.

  • Christina

    Detta måste varit det tuffaste och svåraste Astrids mamma nånsin gjort.Så starkt och kärleksfullt,mot Astrid. Lilla Astrid har inte kunnat få bättre pappor Och storasyster i Mirijam.Det biologiska har inte alltid en betydelse,för kärleken vinner! Mina tårar trillar nedför mina kinder då jag läste detta,brev.
    Jag vill sända en stor kram till Astrids mamma&säga du är en fantastisk fin&kärleksfull mamma.

  • Nettan

    Hej
    Vilka tårar jag fick när jag läste. Du är så stark och du har VALT RÄTTA föräldrar till Astrid.
    Bättre familj kunde du inte hittat som ÄLSKAR sina 2 söta fina flickor.
    KRAM till dig Elina ❤❤❤

  • Carina Sommartazz

    Så fint av dig att säkra ännu mera kärlek för ditt barn. En underbar familj har hon fått din vackra tös.

  • Tuija Nordling

    Jag tycker att det var det finaste beslytet som du tok! Önskar all lycka till dig i framtiden, och
    till Johan Jon Miriam och Astrid också!♥️

  • Cina

    Det var ett ovanligt beslut och ett ovanligt osjälviskt beslut. Så fint att du själv hittade en familj där du kände att din lilla dotter kommer att få det bra.

  • Pernilla

    Wow! Jag blir rörd till tårar, är själv 4-barns mamma och att ta det beslutet du gjort förstår jag måste varit tufft. Men helt klart att du som mamma gör allt i din makt för ditt/dina barns bästa.
    Samtidigt så blir jag så glad att Johan och John får möjligheten att få ett barn till och syskon till Miriam. DET är kärlek om något 🏳️‍🌈
    Allt kärlek till dig!

  • R

    Elina ♥️
    Så starkt gjort av digjag vet hur de känns att lämna de mest värdefulla man har, men att man gör de för att man vet att de är de bästa.
    Jag lämnade min dotter så jag hamnade i en hemsk HEMSK förlossningsdepression och inte kunde ta hand om mig själv än mindre henne. De va hemska skuldkänslor först men i efterhand så vet jag att jag gjorde de av kärlek och tänkte på henne först.
    Stor kram ♥️♥️♥️😂

  • Jessica

    Så otroligt fint skrivet! Så mycket kärlek❤️ Att göra detta för sitt barn är väldigt fint och modigt. Kramar Jessica

  • C.E

    Vilken fantastisk mamma du är till dina barn. Alla tre. Du har gjort det svåraste en mor kan göra, just för att du älskar dina barn så mycket. You are Amazing.

  • Anna

    Hej!

    Vilket fruktansvärt beslut att behöva ta. Som småbarnsförälder själv knyter det sig i magen att läsa detta. Ens barn är ju en del av en själv, som att slita ut sitt hjärta och tvingas ge bort.

    Jag förstår att du måste ha de starkaste skäl för att behöva lämna bort ditt eget barn.
    Du får gärna berätta mer, när du orkar.

    Jag har förstått att många tycker att det utifrån din text låter helt obegripligt. Att sätta barn till världen som man sedan lämnar bort. Just för att du ser ut att vara en sådan stark kvinna som arbetar och dessutom har två större barn/syskon som du fortsätter ta hand om.
    Jag ska erkänna att jag tänkt detsamma. Men jag förstår ju samtidigt att detta är det svåraste beslut för en människa att ta, och att det därför måste ligga så mycket mer bakom.

    Jag hoppas att det blir bra för lilla Astrid. Och att hon ändå får ha sin mamma nära.

    Kram

  • Angeline Karlsson

    Hej, följer Astrids pappor på Instagram och ofta funderat över hennes mamma. Anade att en stark mamma figurerade i bakgrunden. Har arbetat med små barn i förskola i 25 år och älskar det, önskar SÅ att det fanns fler som dig. Som ser HELHETEN i en familj. Att se någon ta det beslutet som du gjort är en OTROLIG KRAFT. Att ha ett barn som har andra behov och som behövde den stöttningen och tiden, att du gjorde det val du gjorde får mig att gråta av ren glädje. Ett val för hela din familj ❤️
    Var stolt över dig själv & det nya livet ni alla fick av ditt beslut, du har gett alla dina barn en kunskap och en lärdom för livet!!
    All lycka till dig och dina barn❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *