Personligt

Ärlighet

Nu har det snart gått en vecka sedan jag valde att dela min historia, och det har ju såklart kommit en hel del frågor. Det finns ju väldigt mycket jag vill berätta, och kommer ta en bit i taget. I alla fall så tänkte att jag skulle besvara en del av alla frågor med denna text.

Att skaffa ett tredje barn var ett väl genomtänkt beslut, och jag ångrar det inte för en sekund. Det var en annorlunda och spännande resa att få göra på egen hand. Men Varför jag gjorde det, var för att jag inte delade mitt liv med någon, men hade en önskan om fler barn. Jag var väldigt van att ta hand om mina barn själv och har alltid roddat allt. Så för mig var det naturligt att också göra detta på egen hand. Det krävdes en hel del för att lyckas, det innebar undersökningar, ta olika prover, intervjuer och även två långa resor.

Om man läser texten om mig, så kan man förstå att det finns en hel del historia i mitt liv där det innefattat tuffa beslut och jobbiga händelser. Det känns som att det finns oerhört mycket skam i att känna att man inte räcker till som mamma. För som mamma, så ska man klara av allt. Men det är helt ok att känna att man inte fixar det alla gånger, och ibland kanske man till och med skulle behöva ta ett sånt beslut jag tog. Just för att alla barnen ska få ha det bra. Inte halv bra. Man är ingen sämre mamma för det, snarare tvärt om, att man är en bra mamma som sätter sina egna känslor åt sidan och ser till sina barn bästa.

Ni är många som undrar varför eller hur det kommer sig att jag kan ha kvar två barn och lämna bort ett. Det är nämligen så att under min graviditet med Astrid, så utvecklade ett av mina andra barn speciella behov. Vilket jag inte kunde ha med i beräkningen av mitt beslut att bli trebarns mamma. Dessutom hade jag inte kunnat knyta an till lilla Astrid. Vilket var oerhört jobbigt och något jag pratat med både psykolog och BUP om. Jag är en mamma med höga krav på mig själv och kände att jag inte kunde ge det jag ville ge till de alla tre. Det som alla barn förtjänar. Och istället för att jag skulle krascha och inte kunna ta hand om något av mina barn, så insåg jag att jag var tvungen att ta ett beslut, att inte fortsätta ta hand om de alla tre. Att Astrid skulle ha bäst chanser att knyta an till en ny familj. Därför blev det mitt beslut, att fortsätta ta hand om två av mina barn och se till att en annan familj kunde ge det till henne, det som jag ville ge, och samtidigt fortsätta vara hennes mamma på håll. Hon hade ingen pappa, och nu har hon två!

Jag kommer fortsätta träffa henne hela tiden och finnas där för henne. Det är också väldigt viktigt för John och Johan, att jag och Astrid ska ha en relation med varandra. Hon kommer även fortsätta kunna ha en relation med sina syskon och släktningar.

Det har inte varit svårt för de andra barnen att förstå och acceptera detta, och de tycker heller inte att det är något konstigt. Astrids stora storasyster är glad för hennes skull och älskar att följa och se hur bra hon har det hos John, Johan och Miriam. Hon ser också väldigt mycket fram emot att åka till de! Och precis som jag ser det, så ser barnen det också som våran utökade familj, bara att vi bor i två olika hem.

23 kommentarer

 • Therese

  Så himla fint och läsa, så fantastisk för lilla Astrid. Hon får en stjärnfamilj och så många i sin omgivning som hon kommet blir älskad av. Härligt att få läsa detta, idag kan alla familjer se hur konstiga ut som helst, tycker inte att de är något konstigt alls med utan bara helt fantastiskt.
  Lycka till med din resa för er alla ! ❤❤

 • Susanne

  Du har fattat ett stort och svårt beslut, men på ett mycket klokt sätt satt barnet först och att se till att du räcker till som människa utan att krascha!
  Beundrar din styrka❣️
  Ni har tillsammans utökat familjen till en super-familj 👍🏻

 • Bodil

  Tycker det är väldigt starkt gjort av dig o lilla Astrid kommer att få det så bra hos Johan, John o Miriam. Det är bara du o ingen annan som kan känna de du känner o vet vad som är bäst för Astrid. Kram 🥰

 • Emma

  Jag beundrar dig så mycket att du vågar berätta.. tyvärr finns det människor i denna värld som inte förstår och jag kan säga att jag skulle aldrig klara av att lämna bort något av mina barn men allas historia är unik och det är din med och då ska man kanske acceptera detta och njuta av livet. Astrid har nu som du skriver fått 2 pappor och 1 syster du utökade din familj det var så fint skrivit av dig. Beundrar dig verkligen. 🥰💕💕💕

 • Lotta

  Så fantastiskt fint av dig. Tänk om fler föräldrar kunde kliva åt sidan o se sitt barns behov ist för sitt eget… Det hade förändrat mycket för många barn ❤❤❤

 • Camilla Nordberg

  Tack för att du delar med dig av din resa och ditt tuffa , modiga, osjälviska beslut. Om det fanns fler föräldrar som satte sina barn främst, skulle vi ha en bättre värld.
  Som det nu har blivit för dig, din familj och för Johan och John och Miriam är ju helt fantastiskt. Många kramar till er alla/Camilla Nordberg

 • Jenny

  Så starkt av dig! Jag kan inte ens föreställa mig smärtan… Du har valt de bästa papporna till din dotter och jag beundrar er så mycket allihop! Det är lätt att se vilken glad och trygg liten människa lilla A är, och det är er förtjänst. Vilket team!

 • Sofie

  Ville bara säga att du är en stor förebild. Att följa sitt hjärta. Vilken styrka att våga och du har gjort det en riktig mamma ska. Det bästa för Astrid. Och sen att hon fprden möjligheten att växa upp med John och Johan och den charmiga och kloka Miriam. Blir så varm i hjärtat av detta. 🌸

 • Eva

  Hej hej jag måste bara säga wow vilken osjälvisk mamma du är💕. Vilken fin. Mamma som verkligen ser till sina barns bästa 💕. Tänk om flera gjorde som dig 💕. Du ska verklig3n känna dig stolt för de du ger Astrids chansen till💕💕.
  Kram 💕

 • Nicola

  Hej
  Jag har varit familjehem I 30 år och tycker att du har fattat ett beslut som verkligen gynna barnet!
  Bravo!
  Du. Valde barnets framtida perspektiv!

 • Nanna

  Jag är imponerad av din styrka. Som 3 barnsmamma med två barn med NPF som blivit upptäckta under minstingens första år så har jag otroligt stor respekt för det val du har gjort. Vi är 2 förälder i vår familj, jag vill inte veta hur det varit om jag vore själv. Enormt stort av dig att göra detta val och så fint att ni får fortsätta resan tillsammans som en ännu större familj – även om det inte är under samma tak❤ stora kramar till dig ❤

 • ZandraZ

  Tycker du delat med dig tillräckligt:) tycker de är starkt att du delat så mycket. Förstår inte riktigt varför folk ska veta allt.
  Viktigaste är att alla mår bra och har det bra. Som hennes mamma gjorde du en tufft beslut men de som skulle bli bäst för er alla.
  Tänk om fler faktiskt kunde erkänna.
  Att lämna bort ett barn gör en inte till en dålig förälder.
  Tycker du är fantastisk och jag hoppas du, ni ja allihopa i detta får fantastiska liv.
  Barnen i detta har ju fantastiska föräldrar som är till deras mående.

  Alltså blir helt tom på ord över detta då jag tycker detta är så fantastiskt.

 • Mona

  Hej Elina!
  Jag vill bara säga att jag beundrar dig! Så fantastiskt att du tagit detta beslut. Efter att ha följt John och Johan en längre tid så känns det som ett helt fantastiskt beslut att välja just dom. Den mest unika och fantastiska familj som finns.
  Jag är själv frisör, ofrivilligt barnlös, som försökt skaffa barn ensam (utan resultat). Jag är även kontaktfamilj/jourhem för socialtjänsten och v har sett många som borde gjort som du. Så med alla dessa erfarenheter tror jag att jag kan ha extra förståelse för och se kärleken i din handling och ditt beslut.
  Önskar dig och er alla allt gott.
  Ser fram emot att fortsätta följa er allihop och se lilla Astrid växa och utvecklas i all kärlek omkring henne.
  Och vad än det är som ditt barn går igenom, som gjorde att du behövde ändra for liv, så hoppas jag allt blir till det bästa även för detta barn.
  All kärlek till er alla 💞💞💞💞💞💞💞
  // Mona

 • Emelie

  Herregud va fint!
  Jag blir så berörd av det du skriver, får tårar i ögonen.
  Att vara en stark och bra mamma är att se sina barns behov. Inget ”dåligt” alls i att vilja ge sitt barn en trygg och fin uppväxt hos någon annan som faktiskt har andra förutsättningar än vad man själv har just då.
  Du är stark som tog det beslutet du tog.
  Och jag tänker att det kan väl inte finnas något härligare än att få chansen till att ha 3 fantastiska föräldrar som älskar en istället för 1 förälder?! 😍♥️

  Underbart 😍
  Kram kram

 • Ulrika

  Innan jag läste ditt inlägg tyckte jag att du var konstig som lämnade bort ditt barn. Men nu förstår jag dig. Och du har verkligen valt de bästa papporna. Glad för er allas skull. Kärlek♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.